Blog

Ny årstid - andra kläder

Nu är hösten här med besked vilket innebär klädbyte. Här kommer tips på hur du kan tänka när det gäller hur du ska klä dig på träningspassen.

Handskar: löparhandskar, längdåkningshandskar, cykelhandskar, "outdoor-varianter" som finns på t.ex Stadium. En del kör även på trädgårdshandskar som har ett skyddande material i handflatan, inte helt fel :o). På vintern kan man ha i åtanke att inte ha för varma handskar då man svettas genom handflatorna. Den handske som många använder vintertid är denna.

Skor: När du tränar CrossNature är den ledande modellen tveklöst Salomon Speedcross 3CS. Den står emot väta på ett riktigt bra sätt och man kan använda den året runt. Med den räfflande sulan får du bättre grepp i skog och mark. Gore-tex varianten är lite varmare och där kan man hoppa i snöslask utan att bli blöt, ett bra vinteralternativ. Men ska man satsa på bara ett par så är CS-typen ett bra val. Asics har även en bra gore-tex variant, Asics Gel FujiTrainer 3. Inov8 är ett annat bra märke samt Icebug. Vad gäller Icebugs skor så kan man utöka användningslängden på året genom att välja en utan dubbar. Vi använder oss alla av broddar i skogen vintertid. Jag har även fått in de sista damaskerna (perfekt under vintern för att skydda vristerna från kyla samt undvika snö i skorna) som fanns från Pearl Izumi (som blev bäst i test 2013), de finns i alla storlekar så hojta till om du vill ha innan dom tar slut! Pris: 350 kr. Tränar du BootCamp/Starka Mammor räcker det gott med löparskor/walkingsko och ullstrumpor då vi inte rör oss offroad.

Ett skal (jacka och byxa) är en bra investering. Du kan använda det året runt med olika kombos under för att det ska passa årstiden och efter hur mycket du svettas. Lager-på-lager principen är ett mycket bra tänk när man tränar ute. Skalet ska skydda mot vind och regn och ska framför allt andas bra. Efter egen erfarenhet så rekommenderar jag Haglöfs och Peak Performance men det finns även mycket bra varianter hos Stadium till bra priser. Bl.a har dom ett i sitt egna märke, Everest, som har fått bra resultat i tester. Utöver skalet så är en tunnare dun-/täckväst ett bra plagg att dra av och på när det börjar bli kallare.

På huvudet: här har jag tagit in egna alternativ som jag tycker är bra och bekväma att träna i: ett pannband/tube är ett bra alternativ året runt. Jag säljer StrongByNature-tubes, 100 kr. som du kan variera i det oändliga och använda som halsduk, pannband, mössa, hårsnodd och mössa och halsduk på en gång. Kepsen är även det ett toppenplagg tycker jag, framför allt när det regnar, kostar 220 kr med broderat StrongByNature i fronten - så klart :o).

Strumpor: "Du mår som dina fötter"....lite så är det absolut när man tränar! Därför satsar jag alltid på bra strumpor vilket hjälper från skavsår och att bli kall och blöt. Har testat MASSOR av varianter och har nu tagit in mina favoriter som jag säljer: GoCoCo - bara namnet är bäst :o). De finns i olika varianter beroende på årstid (även som kompression- och ullstrumpa)  och kostar från 120 kr - 250 kr.

Shop

I shopen i Lokalen säljer jag nu även Glimmis-reflexer i olika varianter. Pryd er själva, barnen och nära och kära med reflexer så ni syns i mörkret!