Blog

Mammaträning - funktion och styrka!

Under sommaren dök det upp flera artiklar om "hetsen kring Mammaträning". Debatten nämner endast Mammaträning som en form av bantningsmetod eller en kosmetisk quick-fix för kvinnor som fött barn, inte en gång nämndes ord som funktion eller styrka. Det är än mer anmärkningsvärt att det är kvinnor som skriver dessa artiklar och inlägg i tidningar och bloggar. Att kvinnor själva sätter stämpeln på att träning för mammor skulle vara något kosmetiskt är oroväckande!

Mammaträning - träning för Mammor. Efter nio månaders förvandling av kropp och knopp behöver man som nybliven mamma träna upp sin funktion och styrka - DET är mammaträning. På rätt sätt i rätt ordning brukar vi säga, med hjälp av en tränare som är specialiserad inom området, hittar man tillbaka till kroppens funktion och bygger upp en stark kropp för att kunna njuta av vardagen på bästa sätt. 

Ofta kommer det mail till StrongByNature med kvinnor som inte har fått rätt hjälp efter graviditeten, det kan gälla både träning och övrig eftervård. Det blir ofta starka möten med mammor som inte har blivit sedda eller tagna på allvar med små och stora fysiska problem som sedan övergår till att även bli psykiskt svåra att bära. Vad gäller träning så hjälper rätt vägledning ihop med personliga rehabövningar för att kunna ta det första trappsteget mot en stark och hel kropp. Alla mammor förtjänar den bästa vården - inifrån och ut - att kalla det kosmetiskt borde vara förbjudet!

 

Mammor som tränar rätt blir starka både på in- och utsidan!