Blog

Mammaträning - bästa starten!

Mammaträning = fysisk (även mental) träning som passar den som blivit Mamma, anpassad träning för att bygga upp en stark och funktionell kropp efter en graviditet.

Det talas ofta om att kvinnor ska komma tillbaka till sin gamla kropp efter graviditeten…nej, nej - efter en graviditet har man en ny kropp som behöver tränas på rätt sätt och i rätt takt. Den NYA kroppen kan då bli den bästa någonsin vad gäller styrka och funktion. Man behöver givetvis rätt vägledning för att starta på rätt sätt och framför allt i rätt takt, det kan vara lätt att ta nästa steg för snabbt. Viktigt att landa med båda fötterna på ett trappsteg  innan man tar nästa. 

Det finns fler och fler aktörer på marknaden nu vad gäller Mammaträning vilket är fantastiskt positivt! Fler aktörer betyder fler vinklingar, åsikter och debatter vilket också är bra men det kan även medföra negativa följder. Höga röster på sociala medier blir sanning för många, röster utan belägg och kunskap inom ämnet. Att Mammaträning skulle vara någon slags vikthets låter ju helt befängt - det handlar om styrka och funktion! Vi träffar ofta Mammor som har hamnat "fel" vad gäller träningen, det borde ju vara säkrat om träningen heter något med "Mamma" eller "Mama" kan tyckas men det är långt ifrån hela sanningen tyvärr. Att vara kunnig inom ett specifikt område bör betyda att man dykt ner på djupet i den information och utbildning som finns att tillgå samt att man fortsätter att hålla sig uppdaterad med vad ny forskning visar.

StrongByNatrue® ger en trygg och säker investering i din kropp för framtiden. Gruppträningspassen ger dessutom det där lilla extra då man tillsammans med nya träningskompisar boostar energidepåerna i bästa miljön. Vi jobbar även mycket med personlig träning då en del föredrar det. Man kan även behöva ett eller ett par pass då man får individuell coaching för att hitta styrkan i framför allt den inre magmuskulaturen. Ta ett steg i taget oavsett vilken nivå du startar på, för Mammaträning behöver inte vara för en nybliven Mamma - det är aldrig för sent att börja! 

StrongByNatures Mammaträningar: BootCamp och StarkaMammor