Blog

DU är din viktigaste resurs!

De är de små orden som får saker att hända…
De är de små förändringarna som blir stora skillnader…
Varför är det då så svårt att ändra på något?

Den här våren har jag haft så många samtal med tjejer som ”inte orkar mer”, det är så tunga ord, ofta följt av tårar, ”Jag orkar inte mer”. En befrielse att få säga dom men ofta förknippat med en stor skuld, svek och ett misslyckande inför sig själv. "Jag fixade det inte….!"

Nej, du fixade inte allt det där som du tänkte att du kunde planera in på veckans totalt 168 timmar, och även fast man vecka efter vecka inte får ihop ekvationen så fortsätter man… Vi ställer omänskliga krav på oss själva och missar att njuta av det som vi har mest av i livet - vardagen. Det vi sällan lägger in i planeringen är att vi ska sova, återhämta oss och att ha egen tid, vi prioriterar bort det som skulle få oss att må bra, orka och njuta av vardagen (livet). 

Under ett PT-pass i förra veckan  frågade jag min kund om hon jobbade heltid fortfarande. Nej, hon hade gått ner på 80% då hon i höstas kände att det började snurra på för snabbt i vardagen. Först var tanken att hon varje dag skulle hämta barnen tidigare från dagis/skola men sen blev det en annan vändning. Varje dag ger hon sig själv en timmas egen tid. Vilken fantastisk gåva att ge sig själv - jag blev så glad av att höra det! Hon mår så mycket bättre idag och ägnar tiden åt bl.a träningen som gör att hon orkar än mer och mår bra. 

Träningen är för många en stor hjälp, egen tid som även ger något mer - styrka och energi. Men all träning ska inte vara tung, snabb, explosiv och uttömmande - glöm aldrig att sänka axlarna och lyssna på vad kroppen behöver! Att vila från hård träning och ta en promenad kan vara precis vad kroppen behöver: fundera, tänka och lyssna/titta på allt runt omkring - träning från insidan och ut! 

DU är din viktigaste resurs - glöm aldrig det!