Kostrådgivning

Kostrådgivning

- Kosten är viktig för vår hälsa, samtidigt har vi alla mängder med frågor kring hur och vad vi ska äta

Hur mycket är lagom? Hur mycket kolhydrater finns det i en potatis? Hur mycket protein innehåller en kycklingfilé? Vad är bra och dåligt fett? Hur ofta bör jag äta?

Det är ekvationen mat/rörelse som måste gå ihop - energi in/energi ut. Det låter enkelt men är kanske inte alltid så lätt att få till i vardagen utan stöd.

Med StrongByNature:s kostrådgivning lär du dig att äta rätt och att välja rätt kost. När man ändrar sina kostvanor bör den främsta orsaken vara hälsan. Du ger din kropp de bästa förutsättningarna för att orka med vardagen, du känner dig starkare både fysiskt och mentalt, du håller dig friskare, står bättre emot framtida sjukdomar och känner dig gladare och piggare.

Det är på insidan den verkliga förändringen sker, viktminskningen är en härlig bonus och ofta även en nödvändighet som kommer automatiskt med förändrade matvanor - men du ska inte behöva välja bort vissa näringsämnen och försaka allt. Att skynda långsamt är receptet på framgång - kroppen behöver vänja sig vid nya vanor. De drastiska förändringar som förespråkas i de mer extrema dieterna är oftast en för snabb genväg som inte leder till bestående resultat.

 

Kostanalys

Under 7 dagar registrerar du din kost via ett webb-baserat kostregistreringsprogram online. När registreringen är klar mailar du in den för analys och bokar samtidigt in ett personligt möte. Där går vi igenom dina kostvanor och du får tips, råd och riktlinjer på hur du kan förbättra din kost för att din kropp ska må bra och orka på bästa sätt.

 

Kostrådgivning med PT-pass

Har man viktminskning som mål är kostrådgivning under längre tid ett effektivt verktyg för framgång. Vill man åstadkomma en livsstilsförändring är kombinationen med rådgivning och den personliga kontakten viktig.

Tillsammans med kostregistreringen får du guidning och vägledning via mail fem dagar i veckan och även personliga möten var 4:e vecka där vi pratar både kost och träningsupplägg. Vi utgår inte ifrån några färdiga menyer utan du får verktyg och tips som hjälper dig i vardagen, t.ex hur en dags måltider kan se ut, tillgång till en receptbank på över 300 recept, nya recept varje vecka och hjälp med veckoplanering av din matsedel. En gång i veckan skickar du in resultatet av din kostregistrering och får nya riktlinjer på förändringar du kan göra för att nå ditt mål.

StrongByNature:s program för Kostrådgivning löper under 4, 8 eller 12 veckor och innehåller:

  • Personligt möte var 4:e vecka där vi går igenom kosten samt effektiva träningsprogram för att du ska nå ditt mål
  • Kostregistrering, via kostregistreringsprogram med appfunktion, med uppföljning varje vecka
  • Tillgång till receptbank på över 300 recept
  • Coachning via mail fem dagar i veckan
  • Tips på hur du planerar kosten för dagen/veckan
  • Nya recepttips på frukost, lunch, middag och mellanmål varje vecka

Priser

Kostanalys:

  • - 1 vecka: 795kr

Kostrådgivning med PT-pass:

  • - 4 veckor: 1695kr
  • - 8 veckor: 2950kr
  • - 12 veckor: 4195kr

Anmäl dig och boka tid via mail till anna@strongbynature.se